Panda - Za mlade

Dobrodošli, Gost
Prosimo Prijava ali Registracija.    Ste izgubili geslo?

Pomagajmo Almi
(1 bere) (1) gost
Pojdi na dnoStran: 1
TEMA: Pomagajmo Almi
Pomagajmo Almi pred 8 Mesecev, 3 Tednov Karma: 35
Alma Đikić
Ul. Juleta Gabrovška 34
4000 Kranj

Spoštovani,
sem Alma Đikić iz Kranja. Že od zgodnjega otroštva boleham za cerebralno paralizo, zaradi katere sem priklenjena na invalidski voziček. OŠ sem končala v Zavodu za invalidno mladino v Kamniku, srednjo šolo nadaljevala v rojstnem kraju, leta 1991 pa sem se zaposlila v enem izmed številnih invalidskih podjetij v Sloveniji.
Že lep čas si neizmerno želim, da bi imela avtomobil. Mislim, da le-ta ni več luksuz, temveč je v današnjem času postal kar potreba. Vendar naj še tako premlevam o tem, se zavedam dejstva, da si ga sama žal nisem zmožna kupiti. Kljub temu, da sem zaposlena za polovičen delovni čas, so moji mesečni dohodki minimalni in glede na to, da stanujem v najemniškem stanovanju, komaj zadostni za preživetje.
Mnogi ljudje, ki avto imajo in sicer nimajo problemov z gibanjem, morda ne morejo razumeti stiske človeka, ki je že tako in tako v marsičem prikrajšan ter odvisen od drugih, in ki mora tudi za vsak prevoz (npr: zdravniški pregled v drugem kraju, koncert, ogled gledališke predstave, odhod na dopust, odhod domov...) prositi znance, prijatelje - ali pa si celo plačati taksi. Mislim, da mi ni treba posebno poudarjati, da je zaradi mojega stanja prevoz z vlakom ali avtobusom brez spremstva zelo otežen oziroma nemogoč. Niti misliti si ne morete, koliko bi »en navaden avto« pripomogel k moji samostojnosti in neodvisnosti. Za dve stvari, ki se »zdravim« ljudem zdita tako samoumevni, sem v veliki meri prikrajšana. Z nakupom avtomobila bi se moje življenje temeljito spremenilo.

Na vas se obračam s prošnjo za pomoč. Zaradi mojega stanja bi potrebovala avto, prirejen za voznika-invalida. Zame je najbolje, da izpit delam kar v njem. Nobena kranjska avtošola, kolikor je meni znano, v svojem voznem parku nima na razpolago avta, v katerem bi invalidna oseba lahko opravljala izpit.
Zavedam se, da smo v času recesije in da je moja prošnja na nek način mogoče utopična, a srčno upam, da še obstajajo ljudje dobre volje, ki razumejo, da si brez njihove pomoči in solidarnosti ne morem privoščiti te zame ogromne investicije.
Pomoč pri zbiranju sredstev mi je ponudilo Abaana-Društvo za srečnejši nasmeh otrok v Ugandi, Loško 69, 1380
Cerknica. Na njihovem TRR: 03103-1000607624 pri SKB Banki so mi omogočili zbiranje sredstev, za kar se jim
najlepše zahvaljujem. Prosila bi vas, da ob morebitnem prispevku navedete pripis »Za Almo«.
Podjetje E-MESTO d.o.o., Zvezda 1, 1210 Ljubljana-Šentvid. mi na njihovem portalu www.e-mesto.si omogoča
oglaševanje, povezava do moje spletne strani pa bo tudi na www.panda-za-mlade.com.
Upam, da bom tudi z vašo pomočjo prišla do željenega avtomobila. Za vse nadaljnje informacije sem vam na razpolago na mailu alma.djikic@gmail.com.

Dogajanja v zvezi z zbiranjem sredstev, kot tudi bloge, objavljam na strani www.betmobil.si.
Vem, da boste razumeli moje želje in potrebe ter da mi boste priskočili na pomoč, zato vas najlepše pozdravljam, ter se
vam že vnaprej iz srca zahvaljujem.

S spoštovanjem,Alma Đikić
zabonka
Administrator
Objav: 555
graph
Uporabnik trenutno ni prijavljen Kliknite tu za ogled profila tega uporabnika
Spol: Ženski zabon-Gloria www.panda-za-mlade.com zabonka-Gloria@hotmail.com Lokacija: Slovenija Rojstni dan: 01/01
Zadnji popravek: 29.03.2010 21:36 - zabonka.
Administrator je onemogočil pisanje neprijavljenim uporabnikom.

Pojdi na vrhStran: 1